Megújul a torony

Kápolnát avattak a toronyban

2013. szeptember 26.

Ökumenikus kápolnát avattak a veszprémi Házgyári u. 1. alatti társasház 7. emeletén. A beruházás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi, a „Pokoli toronyban” működő, jelenléten alapuló Vertikális Közösségrehabilitációs programja keretében valósult meg, a kápolnát Takáts István atya áldotta meg. A kápolna első közösségi programja a katolikus szentmise, volt, melyen nem csak a ház lakói vettek részt, hanem a városból is jöttek hívek.

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vertikális Közösségrehabilitációs programja új mérföldkőhöz érkezett a veszprémi "Pokoli torony"-ban. A sok fejlesztés, beruházás és közösségépítés után a házban lakók kezdeményezésére egy kis kápolna került kialakításra a 7. emeleten a Szeretetszolgálat egyik lakásából, mely ökumenikus jelleggel kíván működni, így felekezettől függetlenül várja az elmélkedni, elcsendesedni vágyókat.A házban a közösségépítés során felmerült az igénye hogy adott esetben egy kápolna is legyen itt, ahová az emberek vissza tudnak vonulni – mondta el a program vezetője Lőrincz Norbert. Ezt a lakók által felmerült igényt próbálták megvalósítani a toronyház hetedik emeletén kialakított ökumenikus kápolnával. Lőrincz Norbert hozzátette, bíznak benne, hogy a második emeleti közösségi terekhez hasonlóan ezt a helyet is használják az itt lakók.A szentmisén Takáts István atya beszédében buzdította a híveket a kápolna használatára, s megerősített mindenkit abban, hogy Isten örömmel, jó kedvvel teremtett mindenkit, s nincs okunk csüggedni, mert nagyon szeret bennünket és vigyáz ránk még akkor is, ha nehéz körülmények között kell élnünk. Az atyát megérintette a ház miliője, s készséggel áll rendelkezésre további szertartások, beszélgetések, lelki támogatások nyújtására is.

Az ökumenikus kápolnában elsősorban a területileg illetékes helyi papok vagy lelkészek havonta egyszer mutatnak be szertartásokat.

Korábbi híreink